Welke zonwering past bij jou?

Geplaatst op 3 oktober 2017

Ben jij op zoek naar buiten zonwering maar weet je nog niet precies welk type zonwering het beste bij jou en je huis past? Hier vind je een overzicht van de verschillende type zonwering en de belangrijkste toepassingen om je keuze op te baseren.

Meer over Zonwering

Knikarmscherm

Een knikarmscherm geeft een vrije doorloop. De sterke constructie zorgt ervoor dat het scherm een reikwijdte kan hebben van meer dan 2 meter. Dit zorgt voor een prettige overkapping op je terras en tegelijkertijd weert het de zon zodat je een fijne temperatuur in je woning hebt.

Markiezen

De markies leent zich goed voor de traditionele woning. Ideaal als vensterzonwering en het geeft het huis een karakteristieke uitstraling. Doorgaans zijn er drie typen markiezen: standaard-, klap- en petmodel. Het klapmodel is handig als ramen en deuren geopend worden onder de markies. Een petmodel valt minder voor het raam en geeft meer doorkijk in de woning en tuin. 

Verandazonwering

Verandazonwering is onmisbaar voor mensen met een serre, veranda of terrasoverkapping. Het doek wordt via geleiders over het dak geleid en wordt strak gespannen, door een spansysteem.

Screens

Wil je graag het strakke aanzicht van het huis behouden, binnen geen hoge temperaturen en geen loopruimte verliezen? Kies dan voor screens. Deze filteren het directe zonlicht maar je kunt er wel door naar buiten kijken. Kies voor screens die met behulp van geleiders strak gespannen worden en je hebt geen loop- en ruimteverlies.

Rolluiken

Rolluiken hebben meerdere functionaliteiten. Zo houdt het niet alleen de zon tegen, ook heeft het een isolerende werking voor hoge mate van warme en koude temperaturen. Rolluiken zijn gemaakt van kunststof materiaal. Hierdoor gaat het geluidshinder tegen en is het solide genoeg om je te beschermen tegen inbraak.

Zonwering beschermt je interieur

Zonwering heeft meerdere voordelen voor jou en je huis. De belangrijkste zetten wij op een rij. Zonwering:

  • weert letterlijk de zon zodat je kunt genieten van je terras;
  • zorgt voor een aangename temperatuur in je woning;
  • gaat UV straling tegen waardoor o.a. je interieur wordt beschermd tegen verkleuring;
  • draagt bij aan de uitstraling van je woning.

Hoeveel kost zonwering?

De prijs van zonwering hangt af van factoren als: voor welk type zonwering kies je, wat is de benodigde afmeting, welk materiaal kies je, wat is de gewenste kleur, wil je accessoires en hoe verzorg je de installatie.

Kleuren doek en omlijsting

Creëer de juiste sfeer in je tuin en op het terras. Wist je dat de kleur van het doek invloed heeft op het beschermingsniveau tegen UV straling? Lichte kleuren laten meer UV straling door in vergelijking met donkere kleuren. En een blauwe kleur zorgt dat het doorschijnend licht wordt verkoeld en een fris gevoel geeft. Een gele kleur verwarmt juist de kleur van het licht en dit licht geeft je een gevoel van warmte.  

Naast deze feiten is het van belang om kleuren te kiezen die passen bij jou en je huis en de uitstraling die je wilt benaderen. M-Select heeft diverse kleuren doeken en omlijstingen.

Elektrische bediening voor zonwering

Elektrische bediening voor zonwering maakt het gebruik van de zonwering makkelijk bedienbaar. Daarnaast bevordert het de levensduur van zonwering. Elektrische bediening van de zonwering zorgt ervoor dat het gelijkmatig wordt opgerold, zonder onderbreking zoals bij een slinger eerder voorkomt. Ook is het prettig dat je bij elektrische bediening bijna geen geluid hoort.

Naast de bediening is het mogelijk om je zonwering uit te voeren met een windmeter en/of zonlicht-sensor. De windmeter zorgt ervoor dat de zonwering automatisch ingaat bij harde regen of wind. Een zonlicht-sensor meet de intensiteit van de zon en bepaald aan de hand daarvan of hij in of uit moet gaan om te zorgen voor het optimale klimaat in huis.

Meer weten over zonwering?

Wil je meer weten over zonwering? Neem dan contact op met een van onze zonwering dealers.

Contact
Reacties
Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.