Interieurtrends 2018

Geplaatst op 19 oktober 2017

Benieuwd naar de 5 interieurtrends voor 2018?

Een gevoel van thuiskomen is één van de fijnste momenten op een dag. Vooral als je interieur helemaal bij jou past. Dit kan van tijd tot tijd nog wel eens veranderen. Ben je toe aan een nieuwe look? Dit kan al eenvoudig worden bereikt met een paar accessoires maar het kan ook iets rigoureuzer worden aangepakt! Om je op weg te helpen delen wij de interieurtrends voor 2018.

Kleur van 2018: Heart Wood

In alle drukte en hectiek van vandaag de dag, wil je thuiskomen in een oase van rust. De kleur van 2018 is Heart Wood die goed aansluit bij de tijdsgeest van nu. Heart Wood is een grijsroze warme kleur. Goed te combineren met zachte tinten grijs of roze, maar ook met een zachte cacao kleur. Maar kan ook goed worden gemixt met warme krachtige kleuren zoals inktblauw of paars. De warme Heart Wood is een warme kleur en past daarom goed bij natuurlijk hout voor dat warme gevoel.

Colorblocking

De gedurfde interieurtrend van 2018 is colorblocking. Oftewel grote vlakken met speelse, vrolijke kleuren. Denk aan grote meubelen of zelfs complete muren geverfd in aanwezige kleuren. Om het minder trendgevoelig, dus tijdloos maar toch speels te maken gaan wij voor ton sur ton. Kies voor een kleur die op verschillende materialen wordt toegepast, of door diverse kleurtonen van de gekozen kleur te gebruiken. Is deze interieurtrend 2018 iets voor jou?

Patronen in vloer

Waar de vloer vooral rust en eenheid moet brengen in een interieur, durven steeds meer mensen te kiezen voor een aandachtstrekker. Kleuren en patronen worden gemixt om de vloer tot leven te brengen. Voor iedere interieurstijl is een passende vloer. Van retro-klassieke vloeren tot visgraat dessin vloeren. Maar ook de tropisch hout- of steenlook vloeren passen perfect in de botanische woonsfeer.

PVC Vloeren

Stoere materialen in het interieur

De vierde interieurtrend voor 2018 zijn de stoere toepassingen van materialen in het interieur. Metalen zoals zwart staal, goud en messing worden steeds vaker toegepast op een subtiele manier. Deze metalen werken uitstekend in combinatie met natuurlijke kleuren en materialen. Denk aan accessoires in messing uitvoering of zwart staal verwerkt in kamerdeuren.

Botanisch interieur

Tot slot de botanische interieurtrend voor 2018. Deze trend geeft een frisse touch aan het interieur, door de rijke kleuren en vormen. Natuursteen, betonlook of marmer in combinatie met teak of eikenhout geeft een warme uitstraling aan het interieur en natuurlijk mogen mooie planten niet ontbreken in het botanische interieur.

Meer weten over de interieurtrends van 2018?

Wil je weten welke kasten op maat of vloeren goed passen bij deze interieurtrends? Kom dan langs bij één van onze dealers. Zij helpen je graag verder met het kiezen van de juiste kasten of vloeren.

Contact
Reacties
Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.